miercuri, 13 septembrie 2017

Campania europeană "Conținut online pozitiv: experiențe mai bune pentru copii" în bibliotecile vâlcene


Dragi colegi bibliotecari,

Organizaţia Salvaţi Copiii va lansa în România, în săptămâna 24-29 septembrie 2017, Campania europeană Positive online content: better experiences for children(Conținut online pozitiv: experiențe mai bune pentru copii), care va aduce împreună iniţiative adresate tinerilor, profesorilor, părinţilor şi dezvoltatorilor de conţinut online. Scopul este acela de a implica cât mai mulţi actori conectaţi cu domeniul educaţiei pentru a crea experienţe de învăţare şi resurse digitale adaptate nevoilor copiilor.

Ne-am alăturat campaniei în calitate de parteneri educaţionali, ca reţea judeţeană de biblioteciîntrucât la nivel de comunităţi rurale şi mic urbane pur şi simplu nu există nimeni care să suplinească această nevoie din ce în ce mai vizibilă, care produce consecinţe pe zi ce trece mai negative şi mai în defavoarea dezvoltării sănătoase a comunităţilor.


În cadrul Campaniei va fi relansat şi un program de voluntariat adresat profesorilor, lucrătorilor de tineret, bibliotecarilor şi trainerilor de educaţie non-formală care doresc să se implice în dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor copiilor de a folosi creativ, util şi sigur Internetul şi dispozitivele digitale.


Celor care se vor alătura în calitate de Facilitatori Ora de Net  li se va oferi un plan de lucru pentru a implementa o activitate educaţională cu scop de consultare a copiilor care îşi propune să surprindă cunoştinţele despre drepturile copilului, experienţa online a copiilor şi percepţia lor faţă de tratarea acestei teme de către adulţii din viaţa lor (profesori, părinţi, autorităţi, mass media, companii etc).

Pentru a deveni facilitatori Ora de net trebuie să citiţi informaţiile de la http://oradenet.salvaticopiii.ro/fii-voluntar şi să completaţi formularul de înscriere pentru a primi Ghidul Facilitatorului Ora de Net.


De asemenea, vă invit să rămâneţi conectaţi cu pagina de Facebook Salvaţi copiii şi a prietenilor de la Ora de Net.

vă mulţumesc,
Valentin Smedescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu