vineri, 11 august 2017

CinEd la Pausesti Maglasi

     Sub genericul"Cinemaul european-artă și industrie", Biblioteca Publică "Antim Petescu"Păușești Măglasi în parteneriat cu Societatea Culturală NexT și Biblioteca Județeană "Antim Ivireanul "Vâlcea  a derulat  în  perioadele :12-17 iunie , 2017 și 3-8 august 2017  activități de dezvoltare a educației cinemtografice pentru elevi în cadrul Proiectului CinEd-European Cinema Education  for Youth și a campaniei EduCaB.
     Cu ajutorul platformei digitale , a catalogului de filme europene și a materialelor pedagogice puse la dispoziție prin Programul CinEd, 37 de elevi din Păușești Măglași au vizionat filmele: Pierrot le fou de Jean-Luc Godard Pierre, (1965),Rentree des classes/Petite Lumiere  de Rozier Jaques ,El espiritu de la colmena de V.Erice,(1973) ,Shelter de Dragomir Sholev ,(2011)      .Copiii  au fost spectatori activi încercând să analizeze,să înțeleagă  și să interpreteze mesajele audio-vizuale ,să se apropie de cinematografie, ca artă și industie.  Proiecția de filme europene va continua  la biblioteca publică din Păușești Măglași ", invitația " la cinemaul european   fiind valabilă pe tot parcursul vacanței de vară a elevilor.
     Biblioteca Publică "Antim Petrescu" Păușești-Măglași s-a înscris în Proiectul CinEd în anul 2016. CinEd-European Cinema Education  for Youth este un program de cooperare europeană ce vizează dezvoltarea și structura educației cinematografice pentru tineri  cu vârste  cuprinse între 6 și 19 ani în toată Europa. Proiectul este inițiat de Institutul Francez din Paris, în parteneriat cu Cinemateca Franceză și implementat  în România de Societatea Culturală Nex T(pentru nivelul  gimnazial și liceal).CinEd este un program co-finanțat de programul Europa Creativă/Media al Uniunii Europene .Programul CinEd a debutat anul trecut prin efortul comun  al mai multor  organizații culturale din 7 state-Franța, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria Republica Cehă și România. Începând cu 2017, Finlanda s-a alăturat efortului comun pentru dezvoltarea educației  cinematografice în rândul tinerilor.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu