marți, 11 iulie 2017

Programele de educaţie financiară şi e-commerce BaniIQ şi Banii pe net - Etapa 2017/2018

 Dragi colegi,
Pentru că tot ne apropiem de incheierea etapelor locale ale Concursului "Vâlcea - colţ de rai" 2017, vă rog să punem in continuarea preocupărilor noastre reluarea programelor de educaţie financiară şi e-commerce BaniIQ şi Banii pe net - am ajuns la Ediţia 2017-2018.
Cele două link-uri la care va invităm să incurajaţi utilizatorii serviciilor bibliotecii dvs. să urmeze trainingurile şi să-şi susţină testele finale sunt:

1.Pentru BaniIQ: http://biblionet.baniiq.ro/

2. Pentru Baniipenet: http://baniipenet.rohttp://baniipenet.ro/startPlatformele sunt cel puţin la fel de prietenoase cum le stiţi, iar pentru a putea participa şi la tombola cu premii, dar şi a contoriza cat mai bine in online premiile către bibliotecari, vă rog ca utilizatorii pe care îi instruiţi să fie trecuţi în câte un tabel în care aceştia să semneze, de tipul:

Nr.crt.
Prenume
Nume
E-mail (daca are)
Nr de telefon (daca are)
Semnatura

Evidenţa pe hârtie a tuturor participanţilor - practic nişte liste de participanti foarte simple - ne va fi de folos pentru a putea justifica la randul nostru catre Visa Europe solicitarea de premii. Tabelele cu listele de participanti trebuie să conţină la sfârşit menţiunile:

Nume bibliotecar_________________
Biblioteca Publică "nume localitate"_______________________

Vom avea nevoie de scanări după aceste documente, pentru raportarea intermediara (probabil în septembrie) si pentru cea finala, din ianuarie/februarie anul viitor.


Ca şi în anii trecuţi, „oferta” include 5 premii a cate 100 euro fiecare, pentru bibliotecarii locali care vor reuşi să atragă cei mai mulţi membri ai comunităţii care să parcurgă cursurile BaniIQ+Baniipenet.


O rugăminte din partea partenerilor de la Visa Europe este şi aceea de a înmagazina cât de multe fotografii relevante şi cu o calitate cât mai bună, pentru a putea fi folosite in materialele de presa şi, in general, de promovare. Prin urmare, vă rog să ne sprijiniţi în acest sens cu cât mai multe imagini sugestive, care spun poveşti de succes mai bine decât 1.000 de cuvinte :)
Acest aspect este foarte important pentru asigurarea finanţării parteneriatului cu bibliotecile noastre în anii care urmează. Sunt extrem de binevenite si poveştile cât mai interesante, sub formă de articol scurt, testimonial, pentru cei care doresc şi sunt dispusi să ajute şi cu aşa ceva. 


Aşa cum ne amintim, în 2016 şi în anii precedenţi ambele programe s-au bucurat de succes, utilizatorii serviciilor noastre fiind premiaţi de către finanţatorii campaniilor de educaţie financiată la fel cum, de asemenea, au fost premiaţi şi mulţi dintre bibliotecarii vâlceni:

http://bibliotecivalcene.blogspot.ro/2016/03/premiile-programelor-banii-pe-net-si.html

http://bibliotecivalcene.blogspot.ro/2017/03/cinci-bibliotecare-din-valcea-premiate.html

http://bibliotecivalcene.blogspot.ro/2016/06/premiile-care-urmeaza-sa-fie-acordate.html

http://bibliotecivalcene.blogspot.ro/2015/09/programele-de-e-commerce-si-educatie.html

Valentin Smedescu