miercuri, 16 martie 2016

Galicea- Opera lui Ionel Teodoreanu

         Pe 15.03.2016, la Biblioteca Galicea am prezentat unui grup de elevi de la Scoala Galicea, operele scriitorului Ionel Teodoreanu care la doar 30 de ani, era deja un nume cunoscut al generaţiei interbelice, un scriitor consacrat, având deja în palmaresul său literar trei volume de largă circulaţie, Trilogia „La Medeleni” care a adus creatorului ei unul dintre cele mai neobişnuite succese, atât de public, cât şi de librărie, din câte a cunoscut vreodată un scriitor român.
         Ionel Teodoreanu este considerat un minunat evocator al vieţii şi gândirii copiilor şi adolescenţilor, Garabet Ibrăileanu numindu-l pe drept „scriitorul unei generaţii” (scriitorul generaţiei sale).
Scrierile cele mai importante pe care le detine si Biblioteca Galicea sunt: La Medeleni, vol. I-III (1925–1927); Uliţa copilăriei (1923); În casa bunicilor (1938); Bal mascat (1929); Lorelei (1935); Jucarii pentru Lily; Hotarul nestatornic; Turnul milenei; Pagini cu copii si adolescenţi. Elevii au citit relatari despre viaţa si opera scriitorului.
          Am organizat o miniexpoziţie cu volumele deţinute de biblioteca noastră.


Bibliotecar, Titu Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu