marți, 8 septembrie 2015

Programele de e-commerce şi educaţie financiară Banii pe net şi BaniIQ - 2015


Stimaţi colegi bibliotecari,

Îmi face plăcere să anunţ lansarea etapelor pentru 2015 ale Programelor de e-commerce şi educaţie financiară susţinute de Visa Europe şi băncile membre din România - Banii pe net şi BaniIQ, programe pe care le consider importante pentru utilizatorii serviciilor bibliotecilor noastre publice. Aceste programe contribuie, de asemenea, la sustenabilitatea Programului "Biblionet", la utilizarea inteligentă şi benefică pentru comunităţile locale a echipamentelor oferite sub formă de donaţie de către Fundaţia Bill & Melinda Gates.

Programele se vor derula în perioada septembrie - decembrie 2015 şi la ele pot participa toţi utilizatorii bibliotecilor dvs., precum şi cei pe care îi deserviţi prin servicii la distanţă şi cărora le puteţi trimite link-ul la care să urmeze cursurile si precizarea să urmeze instrucţiunile.

Ca şi în anii trecuţi, şi în 2015 cursanţii cei mai norocoşi, care vor parcurge programele de e-commerce şi educaţie financiară şi vor susţine testul final, vor fi premiaţi instant sau la sfârşitul ediţiei 2015 a programelor (sfârşitul lunii decembrie).

La Programul Banii pe net, pentru formatul de training, cursanţii pot alege să vizioneze filmele sau/ și să citească trainingul (textul cursului se află sub fereastra flash player a fiecărui capitol). Capitolele de training pot fi parcurse doar în ordinea lor crescătoare.
Atenţie:
Spre a se cuantifica corect parcursul training-ului, pentru varianta film, se apasă butonul Play, iar pentru a trece la următorul capitol se apasă butonul Continuă trainingPentru capitolele în care sunt mai multe filme, acestea trebuie urmărite în ordine, apăsând cifrele de sub fereastra sau săgeţile laterale.  

Premiile pentru programul Banii pe net, pe care le pot câştiga cursanţii:
- 60 de vouchere în valoare de câte 100 lei, pentru achiziţii online 
- marele premiu în valoare de 1.000 euro
Premiul pe care îl pot câştiga bibliotecarii locali care vor reusi sa atraga cei cei mai multi membri ai comunitatii care sa parcurga cursul BaniIQ + Baniipenet per biblioteca locala: 100 euro.

La Programul BaniIQ, cursul de training poate fi citit sau/şi ascultat. După introducerea adresei de e-mail a cursantului şi clic pe  "Intra in training", meniul se deruleaza, de asemenea, fara probleme.

Premiile pentru Programul BaniIQ, pe care le pot câştiga cursanţii:
premii instant de până în 100 lei, zilnic
- marele premiu în valoare de 1000 euro
Premiul pe care îl pot câştiga bibliotecarii locali care vor reusi sa atraga cei cei mai multi membri ai comunitatii care sa parcurga cursul BaniIQ + Baniipenet per biblioteca locala: 100 euro.

Fac precizarea că utilizatorii care urmează trainingul Banii pe net şi trainingul BaniIQ pot fi aceiaşi.

Vă rog ca toţi cursanţii pe care îi veţi coopta să urmeze cursurile să fie menţionaţi cu nume, prenume, adresă de e-mail şi telefon în câte un centralizator pe care vi-l voi solicita în format electronic după 31 decembrie 2015. 

În sfârşit, pentru a nu se repeta situaţiile nedorite de anul trecut, când unii dintre dvs. aţi instruit cursanţi care nu au fost contabilizaţi (din acest motiv, si dvs. si utilizatorii ratând premii importante), vă rog să aveţi mare grijă ca adresele de internet ale ambelor programe să conţină "biblionet":
Prin urmare, link-urile corecte la care urmăm trainingurile sunt:
Banii pe net - http://baniipenet.ro/biblionet/ 
BaniIQ - http://biblionet.baniiq.ro/
Parcurgerea trainingurilor pe platforma aflata la adresa care nu conţine "biblionet" este posibil să nu fie contabilizată în vederea acordării premiilor.

Ultima precizare pe care o fac: implicarea dvs în buna implementare la nivel local a programelor de e-commerce şi de educaţie financiară - indiferent dacă veţi câştiga/ se vor câştia premii în bibliotecile dvs.- va fi făcută publică, iar administraţia locală care vă finanţează activitatea va primi mulţumiri şi aprecieri pentru activitatea dvs., pe cale oficială.

Vă mulţumesc, vă doresc succes şi vă rog să-mi solicitaţi sprijinul ori de câte ori este nevoie.

Valentin Smedescu
sef Serviciu Marketing-Dezvoltare/Coordonare judeţeană BJAI Vâlcea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu