marți, 9 iunie 2015

Dragasani: Zilele Municipiului Dragasani - 480 de ani de la prima atestare documentara

Municipiul Drăgăşani, la ceas aniversar,  480 de ani de la prima atestare documentară a oraşului viilor. Timp de trei zile, mii de drăgăşeneni şi locuitori din zona de sud a judeţului au sărbătorit zilele oraşului, organizate ca la carte de autorităţile locale. 21 de cupluri drăgăşenene care au aniversat 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în acest an au fost premiate. Parada dansului şi portului popular, spectacolele formaţiilor de dans modern şi soliştii de muzică uşoară şi populară au contribuit decisiv la reuşita evenimentului. Festivalul Naţional de muzică şi dans pentru copii „Batca 2015” şi-a desemnat câştigătorii. Concertul lui Aurel Moldoveanu susţinut la amfiteatrul Batca s-a bucurat de aprecieri. Festivalul de muzică folk FESTFOLK 2015 a închis programul manifestărilor.

Premiaţi pentru căsnicie lungă

Manifestările prilejuite de zilele oraşului Drăgăşani au debutat în modernul sediu al cinematografului cu festivitatea de premiere a cuplurilor drăgăşenene care aniversează 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în acest an. Alături de autorităţile locale, la eveniment au participat şi numeroşi oameni politici vâlceni. În acest an, au fost premiate 21 de cupluri pentru fidelitatea de care au dat dovadă de-a lungul vieţii: Ilie şi Eugenia Preda, Dumitru şi Veronica Pană, Dumitru şi Maria Oprea, Ion şi Ioana Ilie, Dumitru şi Constanţa Aurelia Amza, Ion şi Maria Badea, Andrei şi Dumitra Lungoci, Ilie şi Filofteia Meraru, Florea şi Dumitra Avram, Ion şi Elena Truţă, Nicolae şi Dumitra Ungureanu, Dumitru şi Floarea Georgescu, Ilie şi Ioana Statie, Ilie şi Floarea Mitală, Gheorghe şi Maria Filipoiu, Ilie şi Antoneta Gheorghe, Gheorghe şi Florica Ilie, Gheorghe şi Nichita Florea, Ilie şi Stanca Munteanu şi Ştefan şi Maria Iorga sunt cei care au rămas împreună timp de 50 de ani. Vizibil emoţionate, cuplurile au mulţumit autorităţilor pentru premiile primite.

Dansul popular, la mare cinste

Cea de-a doua zi de sărbătoare a debutat cu deschiderea oficială a Festivalului National de muzică şi dans pentru copii „BATCA”, urmată de parada dansului şi portului popular. În Amfiteatrul „Batca” a debutat concursul de folclor la toate genurile şi categoriile de vârstă. De la ora 16, a avut loc un spectacol demonstrativ susţinut de formaţii de dans modern şi solişti de muzică uşoară. Spre seară, a avut loc festivitatea de premiere la secţiunea folclor. A doua zi de sărbătoare s-a încheiat cu un concert susţinut de Aurel Moldoveanu la amfiteatrul BATCA.

Seară de muzică bună

În ultima zi a manifestărilor prilejuite de Zilele Oraşului Drăgăşani au fost organizate concursuri de muzică uşoară şi dans modern, un spectacol demonstrativ cu formaţii de dans popular şi solişti de muzică populară. De asemenea, a avut loc festivitatea de premiere la muzică uşoară şi dans modern. Iubitorii de folk au avut parte de o surpriză plăcută. Zilele oraşului Drăgăşani s-au încheiat la amfiteatrul Batca cu muzică folk, in cadrul FESTFOLK Batka 2015 la care si-au dat concursul Magda Puskas, Bogdan Grosu si Walter Ghioculescu. Ediţia din acest an s-a încheiat sub semnul emoţiilor şi talentului, primarul Cristian Nedelcu şi viceprimarul Adrian Sanda reuşind să contribuie decisiv la reuşita evenimentului.
Bibliotecar,
Cristina Prunel-Barbulescu













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu