miercuri, 17 iunie 2015

Fagurele de aur- sarbatoarea traditionala a apicultorilor la Tomsani


 In perioada 12 - 14 iunie 2015, in comuna Tomşani a avut loc cea de-a 45-a ediţie a Sărbătorii apicultorilor "Fagurele de aur"
              Evenimentul a debutat vineri 12 iunie 2015 cu activităţi  susținute de copiii din clasele I-IV și V-VIII de la scolile gimnaziale din localitatea Tomsani. Sâmbătă, de la ora 16.00, s-a desfășurat un meci amical de fotbal între echipele „Unirea Tomşani I” şi „Unirea Tomşani II”. Începând cu ora 20.00, pe terenul din "Lunca cu Pelin", a avut loc  discotecă în aer liber. 
             Duminică, 14 iunie, la ora 13.00, pe stadionul "Lunca cu Pelin", a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 45-a ediţii a Sărbătorii tradiţionale a apicultorilor "Fagurele de aur", prilej cu care au susţinut alocuţiuni domnul primar al comunei Tomşani, jr. Dumitru Pearcu,  prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, Gheorghe Păsat, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, deputaţii Constantin Rădulescu şi Cristi Buican, si senatorul Laurenţiu Coca. Au fost prezenți și reprezentanţi ai administraţiei publice locale, alături de numeroşi locuitori ai comunei Tomşani. 
             Pe scena a avut loc un concert folcloric susţinut de orchestra "Rapsodia vâlceană" a Centrului de Creaţie Vâlcea, alături de Ansamblul folcloric "Moştenitorii" de la Pietrari, Ansamblul "Nedeiţa" din Tomşani, grupul de dansuri "Nedeiţa junior" din Tomşani,  grupul de dansatori din comuna Copăceni şi grupul de dansatori din comuna Pausesti Otasau.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu