luni, 22 iunie 2015

Dragasani: Cercetasii in sedinta de analiza privind "Cupa izvoarelor"

  Cercetasii din Centrul Local "Tudor Vladimirescu" Dragasani s-au intalnit azi, 22 iunie 2015, la Biblioteca Municipala Dragasani pentru a face repetitii pentru diversele ateliere la care vor participa in cadrul editiei din acest an a ''Cupei izvoarelor".


   Centrul de Cercetaşi Vâlcea, coordonat de Nicolae Almaşi organizează a XVIII-a ediţie a Campului Naţional “Cupa izvoarelor”, în perioada 25-28 iunie 2015 în oraşul Brezoi.
La ”Cupa izvoarelor” din acest an vor participa temerari, exploratori şi seniori în patrule de 4-8 cercetaşi, însoţite de cel puţin un lider adult cu vârsta de peste 21 de ani.
Timp de patru zile se va desfăşura un program destul de dens, din care nu vor lipsi hike-urile în munţii Lotrului, acţiunile sociale, activităţi în camp, ateliere de istoria cercetasiei, supravieţuire, acordarea primului ajutor in accidentele ce se pot produce în munţi, prevenirea accidentelor casnice, origami şi colaje, împletituri, dezbateri, democraţie – drepturi şi libertăţi, limbajul mimico-gestual, supravieţuire, educaţie civică, fotografie şi film, jurnalism, tiroliană, tir, heraldică şi intervenţia pentru prevenirea pierderilor umane şi materiale în cazul unor dezastre naturale. Un loc important îl vor avea în programul reuniunii activităţile de cunoaştere a legendelor Văii Lotrului şi a istoriei acestor locuri. În curând se vor împlini 100 de ani de la crâncenele lupte din toamna anului 1916 duse de români (unii chiar în Regimentul 2 Infanterie Vâlcea) cu unităţile germane din Corpul Alpin Bavarez chiar aici în munţii Lotrului şi pe Valea Oltului.
   Le uram succes!
Bibliotecar,
Cristina Prunel-Barbulescu









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu