vineri, 17 aprilie 2015

Important: Concursul „Vâlcea - colţ de rai” 2015



foto de la festivitatea de premiere a ediţiei de anul trecut

Stimaţi colegi,

Ca în fiecare primăvară, urmează etapa locală a Concursului „Vâlcea - colţ de rai”.

Am actualizat Regulamentul pentru acest an şi l-am publicat.

În sinteză:

Participantii la concurs vor prezenta bibliotecarului public din localitate creatiile proprii, care pot fi: 
- trei poezii si/sau 
- trei picturi, care pot fi inclusiv pe temă religioasă (acuarela, grafica etc.) si/sau 
- trei creatii de proza scurta (compunere, eseu etc.) si/ sau
- două creatii video.

Temele lucrărilor sunt la libera alegere a elevilor si vor pune in evidenta date si fapte istorice, monumente, trasaturi nobile ale spiritului oamenilor, frumusetea reliefului (florei, faunei), a traditiilor si valorilor cultural-spirituale locale; 
Fiecare creatie din fiecare secţiune de concurs va avea inscris vizibil un cuvânt-cheie (cod) de recunoaştere, ales de candidat şi cunoscut de bibliotecar. Acest cuvânt-cheie, care poate conţine litere şi cifre, (ne) va permite identificarea autorilor lucrărilor după jurizarea acestora. Deci, spre deosebire de anii anteriori, elevii competitori în concurs nu-şi vor mai inscrie numele pe lucrări, ci doar cuvântul-cheie de recunoaştere.  

Vă mai rog să respectaţi încadrarea în cele 4 secţiuni de concurs şi să ţineţi cont de cele ce v-am spus la Festivitatea de premiere de anul trecut. Reamintesc, creaţiile constând în poezii sau proză scurtă (eseu) trebuie să fie (tran)scrise în Word (juriul nu mai admite lucrări manuscrise), iar picturile şi icoanele - scanate în format *.jpg de rezoluţie acceptabilă.

Cei care aveţi nevoie de cărţi cu care să premiaţi câştigătorii la nivel local, puteţi veni să vă ofer ceea ce pot (contactaţi-mă în prealabil, să nu fiu plecat).

Ca şi până acum, puteţi conta pe mine în privinţa sprijinului pentru buna derulare a etapei locale a Concursului si vă încurajez să nu ezitaţi în a mă solicita. 

Săptămâna viitoare sper să reuşesc să transmit administraţiilor locale care finanţează bibliotecile (primar + Consiliu Local) participante la Ediţia 2014 a Concursului scrisorile de mulţumire şi apreciere pentru bibliotecar şi elevii premiaţi.


vă mulţumesc,
Valentin Smedescu
sef Serviciu Marketing-Dezvoltare/ Coordonare judeţeană

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu